Per saber-ne molt més sobre el Torró, les Neules, i el Torró Artesà de Cardedeu, llegiu aquests documents del Sr.Pere Comas (1915-2004), mestre i cronista de la nostra vila:

(i) Torrons i Neules- (i) TorrĂ³ de Borrego !

El Torró Artesà  de Cardedeu

 

Durant els dies de la Fira, tot passejant pel recinte firal podreu degustar i comprar les diferents varietats del Torró Artesà de Cardedeu. Torrons artesanals per excel·lència, que enalteixen i omplen la taula a cada casa, durant les festes de Nadal. No ho deixeu pel darrer moment...

 

ELS TRADICIONALS: Torró de crema, torró de gema cremada, torró de massapà farcit de fruita confitada, torró de pa de Cadis (també amb fruita i fondant), torró dur de crocant, torró tou d'ametlles picades amb mel...

 

ELS MODERNS: Torrons de coco, de nous amb nata, de xocolata i d'altres gustos e ingredients variats, ....

 

EL DE BORREGO: Torró nascut a la Fira de Nadal de l'any 2000. La fórmula secreta consisteix entre d'altres ingredients, en borrego (pasta tradicional de la nostra vila), comí i massapà.

 

En tots els casos els ingredients son senzills: ametlla marcona molturada i també torrada, ous, mel, nata líquida, yema pastissera i essències de vainilla i llimona. Després els procediments de preparació ja varien segons els tipus.

 

El Torró Artesà de Cardedeu, sinònim de garantia i qualitat, s'elabora als establiments pastissers de la nostra vila (Domingo Vila, El Llamí, L'Alzina, Piella, i Ricós), que any rera any s'esforcen per oferir-nos la classe de producte de qualitat que tots esperem en dates com les que s'acosten.